medar.maja@gmail.com | info@lacrima.rs
+381.18.4529060 | +381.63.287268

Power Zumba

Power zumba, već neko vreme popularni fitnes program. Kombinujući brze i spore ritmove popularne muzike različitih žanrova, zumba spaja kvalitetne vežbe s elementima sambe, rumbe, salse, hip-hopa i ostalih plesova. Konačni proizvod je spoj dinamične vežbe i elemenata latinoameričkih plesova, zbog kojeg se više osećate kao da ste na dobroj zabavi.

Čas Power zumba fitnessa traje 60 minuta. Ovim vrlo popularnim i zabavnim načinom vežbanja smanjuje se potkožno masno tkivo, jača se muskulatura, poboljšava koordinacija, ali i raspoloženje.

Uz skladno telo i dobru kondiciju, glavni cilj zumbe je upravo zabava. Zabavni ritmovi, jednostavni plesni koraci i vesela atmosfera ljudima stvaraju želju da dolaze na treninge, da budu uporni i vežbaju u kontinuitetu. Osim toga, Power zumba je namenjena svim uzrastima, bez obzira na plesno iskustvo, kondiciju ili pol.

Zašto je Power zumba fitnes dobar?

Power zumba fitnes, dobar je jer uz vežbe praćene ritmičkim pokretima tela, istovremeno pojačava i formira kondiciju, uspostavlja dobar i uravnotežen srčani ritam, a na taj način i cirkulaciju, zateže mišiće, posebno one u regiji leđa, abdomena i nogu, poboljšava koordinaciju pokreta, ojačava izdržljivost mišića i kičmenog stuba i istovremeno, doprinosi smanjenju stresa jer budi u vama osjećaj za ritam i pokreće pozitivne misli i energiju.

Takođe, s obzirom na to da su treninzi Power zumba fitnesa izuzetno dinamični i iziskuju dosta uložene energije, fantastični su za sagorijevanje viška kalorija, čak i do 450 kalorija za sat vremena, ali jedino na šta upravo zbog te činjenice treba da obratite pažnju, jeste da sa sobom na ovaj trening obavezno ponesete dovoljnu količinu vode, jer u protivnom veoma lako može doći do dehidracije organizma i prekomernog zamora.

Dodatni savjeti:

Treninzi Power zumba fitnesa mogu vam biti znatno interesantniji ako ih realizujete u dobrom i prijatnom društvu, recimo sa dobrom prijateljicom.

Za svaki trening obucite se tako da imate maksimalnu pokretljivost jer Power zumba fitnes to svakako zahteva.

Ukoliko imate neke ozbiljnije zdravstvene komplikacije, nemojte započinjati trening pre konsultacije sa svojim lekarom.