medar.maja@gmail.com | info@lacrima.rs
+381.18.4529060 | +381.63.287268

VAKUUM MASAŽA

Smetnje u cirkulaciji odnosno slabljenje cirkulacije krvi i limfe, a time i usporeno izbacivanje toksina jedne su od neželjenih promena kože i potkožnog tkiva u kom se gomilaju štetne materije, koje nastaju u procesu metabolizma.

Ćelije vezivnog tkiva bujaju, pa se vezivno tkivo prekomerno uvećava, a posledica je tzv. pomorandzina kora ili celulit.

Zbog svog višestrukog dejstva vakuum terapija se koristi u anticelulit tretmanima, ali i kao samostalna relax metoda.

Šta je vakuum terapija?

Masaža uz pomoć ventuza. Površinu kože koja se masira potrebno je namazati biljnim uljem. Na kožu se postavlja jedna ili dve ventuze dozira se snaga vakuuma pritiskanjem. Zatim se pričvršćenom ventuzom rade masažni pokreti po koži koja se masira.

Rezultati vakuum masaže

– podmlađena koža

– očišćena od toksina

– smanje celulit

– opušteni napeti mišići

Ventuze su sigurno jedna od najstarijih metoda tradicionalne kineske medicine, koji se zvao metod roga. Na početku su kineski lekari koristili šuplje životinjske rogove. Danas se koriste čaše od debljeg stakla, iako se bambus, gvožđe i keramika u nekim zemljama još u upotrebi.    

Prilikom primene ventuze dolazi do lokalne staze krvi i do lokalne kongestije tkiva. Razređivanje koje se stvara pri vakuum masaži pojačava snabdevanje tkiva kiseonikom, intenzivnu razmenu materija i poboljšava cirkulaciju. Ovaj efekat omogućava obnavljanje i učvršćivanje kože, stimuliše limfodrenažu. Pritom, duži uticaj ventuza omogućava izravnjavanje potkožnih masnih ćelija.

Ventuze se koriste za lečenje bronhitisa, astme, digestivnih smetnji, smanjenje otoka, ublažavanje bolova. Vakuum masaža se aktivno primenjuje u kozmetici i za lečenje celulita na zadnjici, na zadnjoj površini butina, kao i za odstranjenje „pomorandžine kore“. Ova metoda nije preporučljiva kod visokih temperature, upaljene kože i osoba koje lako krvare.