medar.maja@gmail.com | info@lacrima.rs
+381.18.4529060 | +381.63.287268

Mikrodermoabrazija

Sta je mikrodermoabrazija?

 

Mikrodermoabrazija je ne agresivna metoda uklanjanja povšnog sloja kože tj.izumrlih ćelija na koži.To je jedna od baznih procedura poboljsanja tekstura kože, tj. izumrlih ćelija na koži.

 

Koje su prednosti mikrodermoabrazije?

 

Najveća prednost mikrodermoabrazije je to što ne postoji potrebno vreme oporavka od ovog tretmana, tako da klijent može odmah nakon tretmana obavljati svakodnevne aktivnosti.Takođe, mikrodermoabrazija je potpuno bezbolna procedura i klijent nakon tretmana može videti rezultat.

Koje su mane mikrodermoabrazije?

 

Mikrodermoabrazija je limitirana kod dubljih procesa kao što su:

  • duboke bore lica
  • veliki i opsezni ožiljci
  • duboka hiperpigmentacija

Da li je metoda uspešna?

 

Stanje kože je vidljivo nakon prvog tretmana koža postaje rumena i glatka, ten se ujednačava. Za optimalan efekat treba sprovesti 4 do 6 tretmana jednom u sedam dana. Posle tretmana je povećana osetljivost kože na Sunčeve zrake i zbog toga se ne treba sunčati minimum dvadesetčetri časa posle tretmana. Sama procedura traje oko 30 minuta i osim na licu možemo je primeniti na šakama, rukama deholteu.

Takođe, mikrodermoabrazija je idealan tretman pre tretmana mezoterapije jer uklanja sloj mrtvih ćelija koje su najveća prepreka prodoru korisnih materija kroz kožu.