medar.maja@gmail.com | info@lacrima.rs
+381.18.4529060 | +381.63.287268

Elektrostimulacija

Elektrostimulacija je savremeni tretman kojim se ubrzava mršavljenje, redukuje celulit i vrši oblikovanje tela – body electroshaping. Kako? Tako što se dejstvom specifičnih struja mišići podstiču na rad, čime se povećava potrošnja masnoća i ugljenih hidrata, pojačava cirkulacija i detoksikacija, oblikuju mišići i poboljšava tonus tela.
Međutim elektrostimulacija nije samo prosto podsticanje mišića na rad.
To je elektroterapijski  tretman visokosofisticiranim aparatom niskofrekfentnih struja, kojim se uspešno deluje na razgradnju masnog tkiva i celulita i sagoreva energija oslobođena iz masnoća, pojačava protok telesnih tečnosti i poboljšava razmena materija. Istovremeno se jača mišićna struktura, daje im se čvrstoća i podiže tonus, a figuri se vraća vitkost. Poboljšana ukupna cirkulacija i periferna mikrocirkulacija dovodi do obnavljanja ne samo dubinskih već i površinskih slojeva tkiva, a koža se revitalizuje, zateže i podmlađuje.

Gde se primenjuje?

A) Kao terapijska procedura u estetskim tretmanima tela i lica kod:

  • Anticelulitnih programa
  • Smanjivanja gojaznosti
  • Ublažavanja problema sa cirkulacijom
  • Učvršćivanja tela, poboljšanja tonusa i elastičnosti kože
  • Posebno je delotvorna kod tretmana za uklanjanje masnih naslaga na najkritičnijim delovima tela kao što su stomak, butine, zadnjica i bokovi.

Remodeliranje tela -total body shaping-a

B)  Kao popularna podrška vežbama na svim nivoima radi opšteg poboljšanja kondicije – ličnog fitness-a putem pasivnog vežbanja.
Bez obzira da li se vežba za bolju kondiciju ili u sportske svrhe, električna stimulacija mišića pomaže da se željeni ciljevi dostignu brže i sigurnije.
Bitan efekt korištenja EMS je poboljšano opšte stanje kondicije – ličnog fitnessa. Dobija se snažnija i čvršća muskulatura, bolje držanje tela i povećava kapacitet za ostale vrste vežbanja.