medar.maja@gmail.com | info@lacrima.rs
+381.18.4529060 | +381.63.287268

Total body workout

Total body workout je sat vremena kvalitetnog treninga za celo telo koji će sa samo dva ili tri termina nedeljno sigurno dovesti do željenih rezultata. Radi se o kombinaciji kardio vežbi i vežbi snage koje će maksimalno ubrzati metabolizam, a vi ćete već posle mesec dana primetiti neverovatnu razliku!

Bez obzira na prethodno iskustvo u vežbanju ili postojeću snagu, radićete vežbe za celo telo, izgraditi mišiće, povećati snagu, poboljšati motoriku, fleksibilnost i sagoreti masne naslage. Svaki trening je drugačiji sam po sebi, ima različito usmerenje i cilj, a samim tim utiče na razvoj svih antropomotoričkih sposobnosti, sprečava monotoniju i garantuje dobru zabavu. Trening traje 60 minuta i sastoji se od uvodne faze časa s vežbama zagrevanja, glavnog dela i završne faze – rastezanja. Sam trening počinje petominutnim zagrevanjem uz vežbe iz klasičnog aerobika, a posle toga ulazimo u fazu časa u kojoj radimo više grupa mišića istovremeno.

Najčešću kombinaciju čine čučnjevi ili iskoraci s nekom od vežbi za ruke. Posle toga sledi kratka, ali jača, kardiozona, čime podižemo puls a zatim se ponovo vraćamo u statične vežbe bez skakanja. Kraj treninga sastoji se od parternih vežbi oblikovanja i obaveznog rastezanja.

Na treningu se koriste razni rekviziti: mali i veliki tegovi, steperi, trake, lopte i dr. Svaki rekvizit ima svoju funkciju, čini čas zabavnijim i povećava efekte nekih vežbi. Ponekad se koristi više rekvizita na jednom treningu, a nekad je samo jedan dovoljan. Bitno je da se svaki naredni čas razlikuje kako bi se u toku nedelje angažovao što veći broj mišića.

Vežba se u grupi uz aerobik muziku, što doprinosi dobroj atmosferi i motivaciji. Sve je prilagođeno godinama i različitim fizičkim potencijalima vežbača. Upotrebom raznih rekvizita poboljšava se razvoj svih sposobnosti. Svaki trening je kreativan i drugačiji od prethodnog i sledećeg.

Ovo je izuzetan program za brzo postizanje rezultata, kako za početnike tako i za napredne vežbače. Po ovom sistemu mogu trenirati i rekreativci i profesionalni sportisti. Za osobe koje su u lošijoj formi uvek postoji lakša opcija svake vežbe, tako da svako za sebe dobija onu varijantu koja je u skladu s njegovom trenutnom spremnošću i kondicijom. Oni koji su u boljoj formi koristiće veće opterećenje i više rekvizita, početnici će raditi iste vežbe ali uprošćeno i s manjim opterećenjem. Već posle nekoliko uvodnih vežbanja svaki vežbač vidi napredak, a samim tim povećava se i težina treninga.