medar.maja@gmail.com | info@lacrima.rs
+381.18.4529060 | +381.63.287268

DERMA ROLER

Poslednji od noviteta iz asortimana estetske medicine su derma roleri koji postaju sve traženiji tretman i u Srbiji. Šta treba da znate i o čemu treba da vodite računa ako se odlučite sa ovaj tretman?

Princip delovanja derma rolera je prilično jednostavan, ali su njegovi rezultati zaista fascinantni. Valjkom na kome se nalazi mnoštvo sitnih iglica prelazi se preko kože i na taj način ona se povređuje, ali se istovremeno aktiviraju mehanizmi koji stimulišu proizvodnju kolagena i elastina. Tako se postiže efekat podmlađivanja, bez ikakvih štetnih posledica i bez unošenja bilo kakvih agenasa u tkivo.

Najbitnije kod tretmana jesu kvalitet uređaja i stručnost osobe koja ga radi.

ZA ŠTA SE KORISTI DERMA-ROLER

– uklanjanje ožiljaka, strija, bora, revitalizacija kože, za suženje pora, tretiranje celulita;

– sprečavanje opadanja i regeneracija kose;

– uklanjanje hiperpigmentacija kože.

KOLIKO ČESTO SE RADI TRETMAN?

Broj tretmana je individualan, ali treba znati da se do dobrih rezultata ne dolazi preko noći. Važno je strpljenje, jer čak i ako se odmah posle tretmana pokažu rezultati mora se sačekati nekoliko nedelja koliko traje proces obnavljanja ćelija. To je proces koji se završava tek za nekoliko nedelja, pa se zato i savetuje da razmak između tretmana bude oko tri nedelje. Najčešće se radi od četiri do sedam seansi u zavisnosti od zone                                        

KAKVE SU PROPRATNE POJAVE?

Tretman rolerom ne uništava epiderm, tako da nema sekundarnih efekata i može se primenjivati svakih nekoliko nedelja. Već od prvog tretmana počinje obnavljanje kože, optimizuje se proces obnavljanja tkiva i stvara se novi kolagen. Ova tehnika se naziva i dermorestauracija zbog toga jer uzrokuje progresivnu stimulaciju u nivou elastičnih vlakana i vlakana derma, a istovremeno se povećava ćelijsko obnavljanje.                

KAKVI SU REZULTATI

Potvrđeni su pozitivni rezultati u pogledu poboljšanja strukture kože i smanjenja ožiljaka u više od 100.000 slučajeva. Procedura sa derma rolerom stvorila je nove izraze u stručnoj literaturi kao što su KOLAGEN INDUKCIONA TERAPIJA (CIT) i MIKROPERFORACIJA.